Zetten invoeren met de muis

Previous topic Next topic

Zetten invoeren met de muis

Previous topic Next topic

De heuristische zet assistent Heumas is verantwoordelijk voor het geven van plausibele zetten gedurende partij invoer. Het is een ingesloten volwaardig schaakprogramma. Door gebruik te maken van Heumas kunt u de meeste zetten met een enkele muisklik invoeren.

instellingenstandaardengine

DO-IT    Klik op een stuk (niet aanbevolen)

ChessBase zal een aannemelijke zet voorstellen. Als u dit voorstel accepteert, kunt u de muisknop loslaten. Zo niet, dan kunt u door de alternatieve velden rollen met bijvoorbeeld de rechtermuisknop. U kunt ook het stuk natuurlijk ook naar het doelveld slepen.

DO-IT    Klik op een veld (scoort gewoonlijk het beste)

U kunt ook op een veld klikken, of op een vijandig stuk en Heumas zal het stuk aanwijzen waarvan het vermoedt dat het naar dat doelveld zou moeten gaan. Als het voorstel juist is, laat dan de muisknop los, zoniet beweeg dan de muis naar het bedoelde stuk terwijl u de muisknop ingedrukt houdt. U kunt ook de rechtermuisknop gebruiken om door de andere stukken te bladeren.

De kwaliteit van Heuma's zetten wordt bepaald door de zoekdiepte en deze kan worden ingesteld in Bestand - Instellingen - Engine.

Verkeerde zetten snel verbeteren.